Jump to main content
Akseli terveyspalvelut

Koronapassi ja EU:n koronatodistus

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta. Voit ladata passin puhelimeesi, ottaa siitä kuvakaappauksen tai tulostaa passin.

Jos havaitset passin tiedoissa virheitä, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse 02 447 7500 (ma-pe klo 8-16). 

 

Toimi näin, jos et pysty lataamaan tai tulostamaan koronapassia itse:

  • Jos sinulla on verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, voit tulostaa koronapassin Maskun, Mynämäen tai Nousiaisten palvelupisteissä. Katso tiedote asiasta täältä.
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit noutaa koronapassin Maskun tai Mynämäen terveyskeskusten potilastoimistosta. Ota mukaan henkilöllisyystodistus. 

Ulkomailla saadut rokotteet ja koronapassi

Jos olet saanut rokotteet EU-alueella, tulee sinun ensisijaisesti pyytää koronapassi siitä maasta, jossa olet saanut viimeisimmän rokoteannoksen. Tämä ohjeistus koskee myös EU-alueella sairastettua tautia ja siitä muodostuvaa koronatodistusta. Missä tahansa EU-maassa myönnetty EU:n koronatodistus toimii myös Suomessa koronapassina.

Jos olet saanut rokotteet EU:n ulkopuolella, voit pyytää tietojen siirtämistä EU:n koronatodistukselle. Toimita tällöin terveyskeskukseen esimerkiksi paperinen todistus saaduista rokotteista. Todistuksesta tulee käydä ilmi rokotevalmisteen nimi, rokotepakkauksen eränumero, rokotuspäivämäärät sekä rokotusmaa.

1.1.2022 alkaen myös muissa EU-maissa annetuista rokotteista voi tarvittaessa pyytää todistusta omasta terveyskeskuksesta, jos todistuksen saaminen rokotusmaasta ei ole mahdollista. Toimi tällöin samoin, kuin EU:n ulkopuolella annettujen rokotteiden kohdalla (ks. yllä).