Jump to main content
Akseli terveyspalvelut

Koronapassi ja EU:n koronatodistus

Päivitetty 9.8.2022

EU:n koronatodistuksen saat itse ladattua Omakannasta. Voit ladata passin puhelimeesi, ottaa siitä kuvakaappauksen tai tulostaa passin. Koronatodistuksella näkyvät saamasi koronarokotteet sekä laboratoriotutkimuksella todettu aiemmin sairastettu tauti. 

Jos olet sekä sairastanut taudin että saanut rokotuksia, koronatodistuksella näkyvät tiedot riippuvat rokotteiden ja sairastetun taudin järjestyksestä. Lisätietoja löytyy kanta.fi-sivuilta.

Jos havaitset passin tiedoissa virheitä, ota yhteyttä terveyskeskukseen puhelimitse 02 447 7500 (ma-pe klo 8-16). 

 

Toimi näin, jos et pysty lataamaan tai tulostamaan koronapassia itse:

  • Jos sinulla on verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, voit tulostaa koronapassin Maskun, Mynämäen tai Nousiaisten palvelupisteissä. Katso tiedote asiasta täältä.
  • Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit noutaa koronapassin Maskun tai Mynämäen terveyskeskusten potilastoimistosta. Ota mukaan henkilöllisyystodistus. 

Ulkomailla saadut rokotteet ja koronapassi

Jos olet saanut rokotteet tai sairastanut taudin EU-alueella, tulee sinun ensisijaisesti pyytää todistus siitä maasta, jossa olet saanut viimeisimmän rokoteannoksen tai sairastanut taudin.  Missä tahansa EU-maassa myönnetty EU:n koronatodistus toimii myös Suomessa koronapassina. 

Jos todistuksen pyytäminen toisesta EU-maasta ei ole mahdollista tai olet saanut rokotteet EU:n ulkopuolella, voit pyytää todistusta terveyskeskuksesta. Toimita tällöin terveyskeskukseen esimerkiksi paperinen todistus saaduista rokotteista tai sairastetusta taudista. Todistuksesta tulee käydä ilmi rokotevalmisteen nimi, rokotepakkauksen eränumero, rokotuspäivämäärät sekä rokotusmaa.