Jump to main content
Akseli terveyspalvelut

Arkeen Voimaa

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin?

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, jolla on jokin arjen sujuvuutta haittaava ongelma kuten:

- pitkäaikaistyöttömyys

- yksinäisyys

- oma tai läheisen pitkäaikaissairaus.

Nämä ongelmat aiheuttavat usein samankaltaisia oireita kuten esimerkiksi kipua, uupumusta, unettomuutta tai aloitekyvyttömyyttä. Ryhmätoiminta tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan.

Arkeen Voimaa –ryhmässä etsitään keinoja, joiden avulla voit tehdä myönteisiä muutoksia elämääsi ja pitää niitä yllä. Apunasi toimivat itsehoidon työkalut, esimerkiksi toimintasuunnitelman teko, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot, arkiliikunnan lisääminen, terveyttä edistävä syöminen ja vuorovaikutustaidot, joihin kaikkiin ryhmässä tutustutaan esimerkkien ja harjoitusten avulla. Saat tukea, ideoita ja kannustusta muilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta ryhmäläisiltä.

Ryhmä kokoontuu kuuden viikon ajan kerran viikossa 2½ tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa – ohjaajat, jotka ovat itse ensin osallistuneet ryhmään ja sen jälkeen kouluttautuneet ohjaajiksi. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Vapaalle keskustelulle on aikaa tauolla, jolloin on kahvitarjoilu.

Ryhmä on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen.

Ryhmän ajaksi saat lainaksi Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -kirjan, jossa annetaan lisää tietoa ja käytännön esimerkkejä arjen helpottamiseksi ja itsehoitotaitojen parantamiseksi. Kirja kannustaa sinua asettamaan itsellesi sopivia tavoitteita, tekemään päätöksiä ja etsimään terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää tietoa. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka et itse osallistuisi ryhmään. Voit lainata kirjan kirjastosta tai hankkia omaksi. Kysy kirjasta lisää Arkeen Voimaa –yhdyshenkilöiltä.

 

Seuraavat Arkeen Voimaa -ryhmä Akselin alueella järjestetään perjantaisin 2.9- 7.10.2022 Mynämäellä

paikka:  Mynämäen uimahallin kerhotila Osoite: Virastotie 1, 23100 Mynämäki, sähköinen ilmoittautuminen tästä:

sekä keskiviikkoisin 26.10-30.11.2022 Maskussa (paikka vielä avoin).    

 

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä Tarja Tiitta-Nieminen/p. 044 4357876 tai [email protected] tai Tiina Lehtimäki/p.044 4357808/ tai [email protected]

lisätietoja:

Akseli logo

Arkeen Voimaa verkkosivut

Arkeen Voimaa Twitterissä

Arkeen Voimaa Facebookissa

Arkeen Voimaa Instagramissa

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Ilmoittautuminen Arkeen Voimaa -kursseille

Tarja Tiitta-Nieminen 044 435 7876

Tiina Lehtimäki 044 435 7808

etunimi.sukunimi(at)soteakseli.fi