Jump to main content
Akseli terveyspalvelut

Arkeen Voimaa

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin?

Arkeen Voimaa -ryhmätoiminta on tarkoitettu sinulle, jolla on jokin arjen sujuvuutta haittaava ongelma kuten:

- pitkäaikaistyöttömyys

- yksinäisyys

- oma tai läheisen pitkäaikaissairaus.

Nämä ongelmat aiheuttavat usein samankaltaisia oireita kuten esimerkiksi kipua, uupumusta, unettomuutta tai aloitekyvyttömyyttä. Ryhmätoiminta tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan.

Arkeen Voimaa –ryhmässä etsitään keinoja, joiden avulla voit tehdä myönteisiä muutoksia elämääsi ja pitää niitä yllä. Apunasi toimivat itsehoidon työkalut, esimerkiksi toimintasuunnitelman teko, ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaidot, arkiliikunnan lisääminen, terveyttä edistävä syöminen ja vuorovaikutustaidot, joihin kaikkiin ryhmässä tutustutaan esimerkkien ja harjoitusten avulla. Saat tukea, ideoita ja kannustusta muilta samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilta ryhmäläisiltä.

Ryhmä kokoontuu kuuden viikon ajan kerran viikossa 2½ tuntia kerrallaan. Ryhmiä ohjaavat Arkeen Voimaa – ohjaajat, jotka ovat itse ensin osallistuneet ryhmään ja sen jälkeen kouluttautuneet ohjaajiksi. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Vapaalle keskustelulle on aikaa tauolla, jolloin on kahvitarjoilu.

Ryhmä on maksuton, mutta osallistuminen edellyttää ilmoittautumista etukäteen.

Ryhmän ajaksi saat lainaksi Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea -kirjan, jossa annetaan lisää tietoa ja käytännön esimerkkejä arjen helpottamiseksi ja itsehoitotaitojen parantamiseksi. Kirja kannustaa sinua asettamaan itsellesi sopivia tavoitteita, tekemään päätöksiä ja etsimään terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää tietoa. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka et itse osallistuisi ryhmään. Voit lainata kirjan kirjastosta tai hankkia omaksi. Kysy kirjasta lisää Arkeen Voimaa –yhdyshenkilöiltä.

Seuraava ryhmä alkaa:

Aika: perjantaina 19.01.-23.2.2022 klo 9.30-12

kuntoliitto logo 1

Paikka:  Mynämäen uimahallin kerhotila, Mynämäki

Osoite: Virastotie 1, 23100 Mynämäki

Lisätietoja:

Akseli logo

Arkeen Voimaa -hankkeen verkkosivut

Arkeen Voimaa Twitterissä

Arkeen Voimaa Facebookissa

Arkeen Voimaa Instagramissa

Arkeen voimaa-esite

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Ilmoittautuminen Arkeen Voimaa -kursseille

Tiina Anttila 044 435 7679

Tiina Lehtimäki 044 435 7808

etunimi.sukunimi(at)soteakseli.fi