Jump to main content
Akseli terveyspalvelut

Arkeen Voimaa

   

Kaipaatko tukea arjen haasteisiin?

 

 

Arkeen Voimaa on näyttöön perustuva itsehoidon ryhmätoimintamalli (CDSMP). Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa osallistujien itsehoitotaitoja ja sitä kautta kohentaa heidän arkipärjäämistään ja elämänlaatuaan. Arkeen Voimaa -toimintamallin (ArVo) toimintaperiaatteet ovat luottamus omasta selviytymisestä, ratkaisukeskeisten itsehoidon työkalujen harjoitteleminen käytännössä ja vertaisuus. 

Missä? 

ArVo-toiminta on maailmanlaajuista toimintaa. Suomessa ryhmiin voi osallistua useissa kunnissa ja yhteistoiminta-alueilla. Ryhmät kokoontuvat kunnan helposti saavutettavissa tiloissa. 

Kenelle? 

Heille, jotka haluavat lisätä omaa hyvinvointiaan ja arjessa jaksamistaan. Ryhmä soveltuu heille, joiden arki tuntuu jonkin haasteen vuoksi uuvuttavalta. Ryhmä antaa myös valmiuksia kohdata myöhemmin mahdollisesti eteen tulevia haasteita. 

Miten? 

Kuuden ryhmätapaamisen aikana harjoitellaan itsehoidon työkaluja käytännössä sekä käsitellään erilaisia arjen haasteita ja niistä selviytymistä. Ryhmää ohjaavat koulutetut ohjaajat. Yksi ryhmätapaaminen kestää 2,5 tuntia.

Miksi? 

ArVo-toiminta tutkitusti parantaa ryhmäläisen elämänlaatua ja arjessa jaksamista sekä vähentää terveyspalvelujen käyttöä. Ryhmän tuki kannustaa tekemään myönteisiä muutoksia pienin askelin. Ryhmässä kaikki ovat tasavertaisia. Ryhmästä voi myös saada uusia ystäviä. 

 

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä Tarja Tiitta-Nieminen/p. 044 4357876 tai [email protected] tai Tiina Lehtimäki/p.044 4357808/ tai [email protected]

lisätietoja:

Akseli logo

Arkeen Voimaa verkkosivut

Arkeen Voimaa Twitterissä

Arkeen Voimaa Facebookissa

Arkeen Voimaa Instagramissa

Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus 

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Ilmoittautuminen Arkeen Voimaa -kursseille

Tarja Tiitta-Nieminen 044 435 7876

Tiina Lehtimäki 044 435 7808

etunimi.sukunimi(at)soteakseli.fi