Jump to main content
Sosiaalipalvelut, Sote Akseli

Koivikkokujan toimintakeskus

Koivikkokujan toimintakeskus järjestää sekä osallisuutta edistävää että työllistymistä edistävää toimintaa Perusturvakuntayhtymä Akseli- alueen erityistä tukea tarvitseville, osoitteessa Koivikkokuja 8, 23100 Mynämäki. Kouluikäisten erityislasten aamu- ja - iltapäivätoimintaa järjestetään Koivikkokujan naapurustossa Tilhelässä, osoitteessa Tilhentie 1, 23100 Mynämäki.

Toimintaa järjestetään arkipäivisin klo 9-15, perjantaisin ja arkipyhää edeltävänä päivänä klo 9-14. Heinäkuussa toimintakeskus on suljettu 4 viikkoa, samoin joulun ja uudenvuoden välipäivinä.

Avoimet ovet/ myyjäiset järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Kerran viikossa kuntien vapaa-aikatoimi tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden osallistua ohjattuun liikuntatuntiin.

Seurakunta vierailee Koivikkokujalla kerran kuukaudessa.

Osallisuutta edistävä toiminta

Koivikkokujan päivätoiminta on suunnattu vahvasti tukea tarvitsevalle henkilölle joka kykenee toimimaan ohjatussa ryhmässä lyhyitä aikoja, mutta tarvitsee monialaista apua ja tukea, sekä jatkuvan seurannan. Osallisuutta edistävässä toiminnassa asiakkaalla voi olla henkilökohtainen avustaja.

Toiminnan lähtökohtana on eri kommunikaatiokeinoin tukea asiakkaan vahvuuksia, toiveita ja taitoja. Virikkeellinen ja turvallinen päivärytmi koostuu liikunnasta, musiikista, lukutuokioista, ulkoilusta sekä kehontuntemuksia edistävästä toiminnasta mm. käsi- ja jalkahoitotuokioista.

Toiminta perustuu asiakkaalle tehtävään yksilölliseen suunnitelmaan.

Päivätoiminta Minttulan toiminta on tarkoitettu asiakkaalle joka tarvitsee monipuolista ohjausta, tukea sekä arjen hallinnan vahvistamista. Ryhmätoiminnassa harjoitellaan jokapäiväisen elämän taitoja sekä yksilöohjauksessa tuetaan asiakkaan vahvuuksia ja mielenkiinnon kohteita. Ohjauksen ja tuen tavoitteena on mahdollisimman suuri itsenäisyyden saavuttaminen.  Asiakkaalle järjestetään liikkuvaa toimintaa joka tarkoittaa toimintaa Koivikkokujan ulkopuolella, mm. kaupassa asioinnit, kirjasto, askartelua, musiikki- ja lukutuokioita.

Osallisuutta edistävää toimintaa toteutetaan Koivikkokujan toimintakeskuksessa pääsääntöisesti kahdessa erillisessä ryhmätyötilassa.

Työllistymistä edistävä toiminta

Koivikkokujan toimintakeskus tarjoaa työtoimintaa pääsääntöisesti erityistä tukea tarvitsevalle henkilölle. Palvelun lähtökohtana on asiakaslähtöisyys, jossa asiakasta mm. aktivoidaan työtehtävien suunnitteluun ja toteutukseen. Tavoitteena on asiakkaan toimintakyvyn kehittäminen ja tukeminen. Toimintakeskuksen isossa työsalissa tehdään kokoonpanotehtäviä kahdelle eri yritykselle, lisäksi myyntiin valmistetaan omia tuotteita.  Kokoonpanotehtävien lisäksi ohjattuun työhön kuuluvat koko talon avustavat siivous ja keittiötehtävät.

Työtoiminnassa voi olla myös asiakas, jonka taito ei yllä jatkuvaan työtoiminnan tavoitteisiin, mutta tarvitsee mm. sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämiseksi vertaistukea.

Työllistymistä edistävä toiminta pohjautuu asiakkaan kanssa käytyyn kehityskeskusteluun ja yksilölliseen suunnitelmaan.

Ukkokerho kokoontuu kerran viikossa, kerho on suunnattu iäkkäimmille henkilöille, tavoitteena on tarjota vaihtelua ikääntyvän asiakkaan päivään. Ryhmän tapaaminen on yhdessäoloa eri teemoin, muistelua, lukutuokioita, leipomista jne.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus on osa Koivikkokujan työllistymistä edistävää toimintaa. Työhönvalmennus toteutetaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Työhönvalmennuksen tavoitteena on tukea ja edistää erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden sijoittumista tuettuun työtoimintaan, työharjoitteluun ja avoimille työmarkkinoille.

Työhönvalmennuksen ohjaaja tekee laaja-alaista yhteistyötä eri alojen työnantajien kanssa. Työpaikalla on asiakkaalle nimetty lähityöntekijä, joka tukee asiakasta ja on yhteistyössä asiakkaan ja Akselin työhönvalmennuksen kanssa. Työhönvalmentaja järjestää asiakkaille n. kerran kuukaudessa vertaisryhmätoimintaa.

Erityistä tukea tarvitsevien koululaisten aamu-/iltapäivätoiminta Tilhelä

Toimintaa järjestetään arkipäivisin klo 7.00 – 17.00 välisenä aikana lasten yksilöllisten tarpeiden mukaisesti (mm. vanhempien työajat).

Koulujen loma-aikoina Tilhelä järjestää toimintaa kokopäiväisesti: kesäkuu ja elokuussa koulun alkuun saakka sekä syys- ja hiihtolomalla.

Kouluikäisten erityslasten aamu-/iltapäivätoiminta toteutetaan Koivikkokujan läheisyydessä sijaitsevassa Tilhelässä Koivikkokujan henkilökunnan toimesta. Kerhotoiminta on lasten vapaa-ajan toimintaa, jossa esim. leikitään, pelataan pelejä, pidetään lukutuokioita ja ulkoillaan.

Halutessaan lapsi voi osallistua mm. välipalojen valmistamiseen ja leipomiseen.

 

 

 

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Koivikkokujan toimintakeskus

Vastaava ohjaaja Jonna Kinnunen, 044 435 7838

Päivätoiminta, ohjaajat 044 435 7861

Päivätoiminta Minttula, ohjaajat 044 435 7850

Työtoiminta, ohjaajat 044 4357860

Tilhelä, 044 435 7862

Työhönvalmennus, ohjaaja 044 435 7838

Sähköposti: [email protected] tai [email protected]