Jump to main content
Sosiaalipalvelut, Sote Akseli

Koivikkokujan toimintakeskus

Koivikkokujan toimintakeskus tarjoaa työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville aikuisille henkilöille. Erityistä tukea tarvitseville koululaisille järjestetään aamu- ja iltapäivähoitoa sekä loma-ajan päivähoitoa. Meille on tärkeää yksilöllinen kohtaaminen, aito läsnäolo ja tavoitteellinen yhdessä tekeminen. Yksilöllisten vahvuuksien löytäminen ja vahvistaminen on tärkeä osa toimintaamme. Tavoitteenamme on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja toimintakyvyn lisääminen luomalla palvelun käyttäjiemme kanssa mielekäs päivä, joka päivä.

Aukioloajat
Päivätoiminta ja työtoiminta ma-to 9.00-15.00 ja pe 9.00-14.00.

Koululaisten aamuhoito klo 7.00 alkaen, iltapäivähoito klo 16.00 asti.

Koululaisten loma-ajan hoito klo 8.00-16.00.

Heinäkuun ja joulun välipäivien ajan toimintakeskus on suljettu.

Päivätoiminta

Päivätoiminta rytmittää arkea ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa suunnitellaan päivä joustavasti yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden pohjalta, toimintakyky huomioiden. Työ-ote on multisensorinen ja osallisuutta ja omatoimisuutta tukeva. Toiminta koostuu muun muassa musiikista, virikkeellisestä toiminnasta, liikunnasta, rentoutumisesta ja ulkoilusta. Ilo ja nauru kuuluvat jokaiseen päivätoimintapäivään. Ohjaajat: Päivi Kirmo, Sanni Saarre ja Marje Niemelä.

Minttula

Minttulan ryhmässä on mahdollisuus harjoitella arjen ja elämän erilaisia taitoja. Minttulan toiminta on strukturoitu ja käytössä on monipuolisesti erilaisia kommunikaatiovälineitä itseilmaisun tukemiseen. Minttulassa tuetaan osallisuutta muun muassa tutustumalla lähipalveluihin, retkeilemällä ja harjoittelemalla asiointia. Ohjaajat: Saila Lahtinen ja Oona Tammisto.

Työtoiminta

Työtoiminnassa harjoitellaan työelämätaitoja ja vahvistetaan niitä. Työtoimintapäivän aikana on mahdollisuus osallistua muun muassa erilaisiin alihankinta-, keittiö-, siivous- ja ulkotyötehtäviin. Työtoiminnassa suunnitellaan ja valmistetaan myyjäistuotteita toimintakeskuksen kevät- ja joulumyyjäisiin. Osaaminen, toiveet ja tavoitteet otetaan huomioon toimintaa yhdessä suunnitellessa. Mikäli itsenäinen toiminta sujuu ja työelämätaitoja on riittävästi, saattaa olla mahdollisuus osallistua avotyötoimintaan Akselin alueella. Avotyötoimintaa järjestetään tavallisilla työpaikoilla. Ohjaajat: Sari Kallionpää, Maija Aaltonen ja Marika Aalto.

Avotyön ohjaajat: Jonna Kinnunen ja Hanna Riikka Harju.

Tilhelä

Tilhelän aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteena on luoda erityistä tukea tarvitseville koululaisille virikkeellinen ja turvallinen ympäristö ennen ja jälkeen koulupäivän. Toiminta tukee erityistä tukea tarvitsevien koululaisten kehitystä ja mielenkiinnon kohteita. Iltapäiväkerhossa toiminta painottuu lasten luovuuteen, ulkoiluun, omaehtoiseen leikkiin ja puuhailuun. Aamuhoidon aikana orientoidutaan tulevaan koulupäivään asiakaslähtöisesti.

Loma-aikoina erityistä tukea tarvitseville koululaisille järjestetään toimintaa kokopäiväisesti.   

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Postiosoitteet:

Koivikkokujan toimintakeskus

Koivikkokuja 8

23100 Mynämäki

 

Tilhelä

Tilhentie 1

23100 Mynämäki

Koivikkokujan toimintakeskus

Vastaava ohjaaja Jonna Kinnunen, 044 435 7838

Avotyön ohjaaja Hanna Riikka Harju, 040 558 4976

Päivätoiminta, ohjaajat 044 435 7861

Minttula, ohjaajat 044 435 7850

Työtoiminta 1, ohjaajat 044 435 7860

Työtoiminta 2, ohjaajat 040 574 4839

Tilhelä, 044 435 7862 (n. klo 12-16)

Sähköposti: [email protected] tai [email protected]