Jump to main content
Sosiaalipalvelut, Sote Akseli

Toimeentuloturva

Toimeentulotuki

Toimeentulotuki on viimesijainen etuus, joka on tarkoitettu turvaamaan toimeentuloa, jos henkilön tai perheen tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin.

Perustoimeentulotuki on Kelan myöntämä etuus. Tuen hakemiseen löytyy ohjeet Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/toimeentulotuki. Samoilta sivuilta löytyvät myös perusteet tuen myöntämiselle sekä Kelan yhteystiedot toimeentulotukiasioissa.

Perustoimeentulotuen piiriin kuuluvat esimerkiksi asumiseen ja terveydenhuoltoon liittyvät pakolliset menot, vuokravakuudet ja muuttokulut, silmälasit, henkilöllisyystodistukset, lasten päivähoitomaksut sekä lapsen tapaamiseen liittyvät kulut. Perustoimeentulotukeen liittyvissä asioissa tulee ensisijaisesti olla yhteydessä Kelaan.

Akseli myöntää edelleen täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen. Hakemuksen voit tulostaa alla olevasta linkistä tai noutaa Maskun ja Mynämäen sosiaalipalveluista (Keskuskaari 3, Masku tai Vehmaantie 111, Mynämäki). Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää harkinnan mukaan sellaisiin erityisistä tarpeista tai olosuhteista aiheutuviin menoihin, joihin ei voi saada perustoimeentulotukea. Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakeminen edellyttää, että perustoimeentulotuki on ratkaistu Kelassa. Kela voi pyynnöstäsi siirtää täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksesi liitteineen kunnan käsiteltäväksi.

 Ohjaus ja neuvonta

Ohjausta toimeentulotukiasioissa annetaan puhelimitse sosiaalityöntekijöiden ja -ohjaajien puhelinaikoina klo 12 - 13. Tarvittaessa työntekijän kanssa voi varata tapaamisajan sosiaalitoimistolle.

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Maskun sosiaalipalveluyksikkö (Maskun ja Nousiaisten alue)

Keskuskaari 3, 21250 Masku

puhelinaika ma-pe klo 12-13

Sosiaalityöntekijä Suvi Sippola, 044 435 7867 (aikuisten ja lapsiperheiden sosiaalityö)

Sosiaalityöntekijä Noora Häkkinen, 044 435 7856 (lapsiperheiden sosiaalityö)

Sähköposti: [email protected]

Mynämäen terveyskeskus, sosiaalipalvelut, Mynämäen alue

Kuivelantie 10, 23100 Mynämäki

puhelinaika ma-pe klo 12-13

Sosiaalityöntekijä Tanja Keto, 044 435 7853 (lapsiperheiden sosiaalityö)

Sosiaalityöntekijä Maritta Haulivuori, 044 435 7852 (aikuisten sosiaalityö)

Sähköposti: [email protected]

Sosiaaliohjaaja, yli 65-v toimeentulotuki

Puhelin: 044 435 7547