Jump to main content
Lapsiperheet ja nuoret

iPana, sähköinen äitiyskortti

Akselin äitiysneuvoloissa on käytössä sähköinen äitiyskortti raskaudenseurannassa. iPana Äitiyskortti on digitaalinen versio pahvisesta kortista. Palvelu helpottaa asiakkaan, neuvolan ja synnytyssairaalan välistä tiedonkulkua, sillä iPana Äitiys on käytössä myös Tyks:ssa.

 

Saat iPana Äitiyskortin, mikäli et kiellä sähköistä asiointia. Saat tunnuksen, kun otat ensimmäisen kerran yhteyttä äitiysneuvolaan. Täytä palvelussa esitietolomake sekä terveystottumuksia ja hyvinvointia koskevia kyselyjä jo ennen ensimmäistä neuvolakäyntiäsi. Kyselyt kartoittavat mm. ravitsemukseen, alkoholinkäyttöön, mielialaan ja synnytyspelkoon liittyviä asioita. Osa kyselylomakkeista on tarkoitettu molempien vanhempien täytettäväksi.

Neuvolakäyntien seurantatiedot, tutkimusten tulokset, sikiön vointia koskevat merkinnät ja sikiöseulontoihin liittyvät tutkimustiedot tallentuvat palvelun äitiyskortti-osioon. iPana Äitiyskorttiin tallennetaan myös kotona tehtävät verensokerin ja verenpaineen mittaustulokset. Voit pitää sähköisessä palvelussa omaa henkilökohtaista raskauspäiväkirjaa ja keskustelupalstalla voit jutella muiden odottajien kanssa. Lisäksi käytössäsi on tietopankki, josta saat lisätietolinkkejä eri sivustoille.

Saat tulostettua palvelusta tiedot itsellesi paperisena, "pahvikortiksi" tai laajemmaksi koosteeksi muistona raskausajasta ja synnytyksestä.