Jump to main content
Akseli section image

Tiedote koronavirustilanteen toimenpiteistä Akselissa 25.6.2020

25.6.2020

Maskun terveyskeskuksen vuodeosaston vierailukielto on purettu. Vierailut osastolla ovat jälleen sallittuja hygieniaohjeita noudattaen.

Yhden potilaan luona voi käydä kaksi vierasta kerrallaan. Osaston vierailuaika on klo 14 - 19 jokaisena päivänä.

Kiireettömiä lääkärin vastaanottoaikoja annetaan normaalisti. Kaikissa terveyteen liittyvissä asioissa pitää kuitenkin ottaa yhteyttä puhelimitse ennen käyntiä. Jos asian voi hoitaa etävastaanotolla tai puhelimitse, niin kannattaa tehdä. Ajanvarausnumeromme ovat 02 447 7500 ja 02 447 7600.

Terveyspalvelujen kesäajan poikkeavat aukiolot näet täältä.

Muille kuin Maskun terveyskeskuksen hengitystieoireisten vastaanotoille ei pidä mennä pienessäkään flunssassa, vaan oireista pitää ilmoittaa soittamalla ennen sovittua aikaa.

Akselin alueen kauppojen, apteekkien, seurakuntien ja vapaaehtoisten tarjoama apu riskiryhmään kuuluville jatkuu. Katso tarjolla olevan avun listaus täältä: https://www.soteakseli.fi/ikaihmiset/avustavat-palvelut-korona-aikana

Myös Akselin neuvontapuhelin 70 vuotta täyttäneille jatkaa päivystystä arkisin klo 9 – 15 numerossa 050 576 0908.

Koronavirusepäilyjen hoito Akselissa

Kaikkien Akselin alueen kuntien (Masku, Mynämäki, Nousiainen) hengitystieinfektiopotilaiden vastaanotot jatkuvat virka-aikana edelleen Maskun terveyskeskuksessa (Ruutontie 2-4, 21250 Masku). Pyydämme tälle vastaanotolle tulevia kiinnittämään huomiota opasteisiin, jotka ohjaavat erilliselle sisäänkäynnille. Terveyskeskuksen pääsisäänkäynti ja pääaulan odotustilat on toistaiseksi tarkoitettu potilaille joilla ei ole hengitystieinfektion oireita.

Toivomme myös että kaikille vastaanotoille tulisi vain potilas itse mikäli ikä ja vointi sen sallii. Jos potilas tarvitsee saattajan, pyydämme että saattajana olisi vain yksi henkilö.

Vastaanotolle varataan aika soittamalla terveyskeskuksen ajanvarausnumeroihin:

02 447 7500

02 447 7600

Jos sinulla on vakavia oireita ja sinulla on syytä epäillä koronavirustartuntaa, valitse soittaessasi numero 3.

Jos oireesi ovat lieviä ja yleisvointisi on hyvä, arvioi ensin oloasi osoitteessa https://www.omaolo.fi/. Mahdollisuuksien mukaan lepää kotona ja vältä kanssakäymistä muiden kanssa kunnes olet täysin oireeton. Älä mene töihin lievässäkään flunssassa.

Muut terveydenhuollon järjestelyt Akselissa

Muutama Akselin toimipiste on suljettuna kesällä. Näet poikkeavat aukiolot täältä.

Päivystysvastaanotot jatkuvat sekä Maskun että Mynämäen terveyskeskuksissa virka-aikana. Myös laboratoriot jatkavat toimintaansa.

Akselissa on käytössä etävastaanottoja fysioterapiassa, toimintaterapiassa ja puheterapiassa. Kuntaliitto on ohjeistanut, että myös etävastaanotoista peritään käyntimaksuja. Akselin yhtymähallituksen päätöksen mukaan lääkärien ja fysioterapeuttien etävastaanotoista peritään maksu 1.5.2020 alkaen. Kaikki Akselin asiakasmaksut näet täältä.

Asumispalveluyksiköt ja vanhainkodit

Akselin yksiköiden sisätiloihin voi tarvittaessa mennä vierailulle maanantaista 29.6.2020 alkaen. Katso lisätietoja täältä.

On kuitenkin mahdollista sopia turvaväliä noudattava tapaaminen yksiköiden ulkotiloihin. Katso lisätietoja täältä.

Omaiseen voi myös olla yhteydessä puhelimitse. Näet Akselin yksiköiden puhelinnumerot täältä.

Kuntayhtymän muu toiminta

Ikäihmisten päivätoiminta on keskeytetty kesän ajan ja jatkuu jälleen elo-syyskuussa. Avoneuvoloiden vastaanotot sekä Lemun aikuisvastaanotto ovat kesätauolla.

Kotikäynneissä hyödynnetään etäyhteyksiä sopivissa tilanteissa. Kotihoidon työntekijät käyttävät kasvosuojaimia vieraillessaan.

Akseli on keskeyttänyt maksamattomien laskujen perinnän kolmeksi kuukaudeksi ajalla 25.4. - 25.7.2020. Tämä tarkoittaa sitä etteivät erääntyneet laskut siirry Akselin perintätoimeksiantoja hoitavalle Intrum oy:lle. Uuden eräpäivän tai maksusuunnitelman voi sopia olemalla yhteydessä Akselin laskutukseen. Akselissa oli tarkoitus siirtyä paperittomaan laskutukseen 1.4.2020 alkaen. Epidemian vuoksi tätä ei toistaiseksi toteuteta.

Yleiset ohjeet epidemian aikana

Pese kätesi säännöllisesti ja huolehdi hyvästä hygieniasta myös yskiessäsi tai aivastaessasi. Vältä tarpeetonta matkustelua ja läheistä kanssakäymistä muiden ihmisten kanssa. Turvavälin pitäminen muihin on hyvä ajatus kauniissa kesäsäässäkin.