Jump to main content
Akseli section image

Koronarokotukset viikolla 36 - rokotusten aikavälit tihentyvät

3.9.2021

Ajan rokotukseen voi varata sähköisesti henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla Akselin sivuilta www.soteakseli.fi tai arkisin ma – ke puhelimitse numerosta 02 6510 2114. Puhelinajanvarauksessa käytetään takaisinsoittoa. Jos automaatti ilmoittaa arvioidun soittoajan, voi jäädä odottamaan soittoa terveyskeskuksesta. Onnistuneesta sähköisestä ajanvarauksesta tulee puhelimeen vahvistusviesti.

Tehosterokotteen annosväli lyhenee

Jatkossa ensimmäiseen rokotukseen tulevalle annetaan tehosterokotteen ajanvaraus 8 viikon päähän aiemman 12 viikon sijasta.

Koronarokotuksen toista annosta on aiemmin voinut aikaistaa kahdeksaan viikkoon. Annosvälin lyhentämisen myötä toista annosta voi nyt aikaistaa kuuteen viikkoon.

Rokotusajankohdan aikaistamista voi tiedustella puhelimitse koronarokotteiden ajanvarauksesta siinä kohtaa, kun ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut kuusi (6) viikkoa. Ajat annetaan samalle viikolle, mikäli rokotteita riittää.

Toistaiseksi annosväliä ei voi lyhentää kuutta viikkoa lyhyemmäksi.

Ensisijaisia rokotteiden saajia ovat ne, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä annosta.

Rokotuksia tarjolla ilman ajanvarausta 8.9. Mynämäessä

Keskiviikkona 8.9. voi jälleen hakea koronarokotteen ilman ajanvarausta Mynämäen terveyskeskuksesta klo 17 - 20 välillä. Nämä rokotteet on tarkoitettu ensisijaisesti niille, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä rokotusta.

Muistakaa rokotukseen tullessanne nämä asiat:

  • ota mukaan henkilöllisyystodistus
  • käytäthän maskia
  • huolehdi riittävästä turvavälistä

Lasten ja nuorten rokotukset

Covid-19-rokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12–15-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Suurin osa kouluissa järjestetyistä rokotuksista ovat nyt valmiita. Jatkossa 12-15-vuotiaat voivat hakea rokotuksen terveyskeskuksista.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos rokotuksen antava terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsenäiselle päätöksenteolle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. 

Jos nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta. Tätä varten pyydämme täyttämään oheisen suostumuslomakkeen ja tulemaan sen kanssa rokotukseen.

Lisää tietoa nuorten koronarokotuksista: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Koronarokotusten ajanvaraus

- kaikille 12 vuotta täyttäneille Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kuntalaisille

puh. 02 6510 2114

Avoinna arkisin maanantaiaamusta keskiviikkoon klo 8.00 alkaen siihen asti kuin annettavia rokotusaikoja riittää.

Mikäli järjestelmä ilmoittaa että teille soitetaan takaisin, voitte sulkea puhelun ja jäädä odottamaan soittoa.

Ajan voi varata myös sähköisesti verkkopankkitunnuksilla Akselin sivuilta.

Tarkemmat ajanvarausohjeet löytyvät täältä.