Jump to main content
Akseli section image

Koronarokotukset viikolla 31, myös ilman ajanvarausta

30.7.2021

Koronarokotusaikoja voivat varata kaikki yli 16-vuotiaat (vuonna 2005 syntyneet ja sitä vanhemmat) sekä 12 – 15 vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kuntalaiset.

Ajan voi varata sähköisesti verkkopankkitunnuksilla Akselin sivuilta, www.soteakseli.fi tai arkisin puhelimitse numerosta 02 6510 2114. Puhelinajanvarauksessa käytetään takaisinsoittoa. Jos automaatti ilmoittaa arvioidun soittoajan, voi jäädä odottamaan soittoa terveyskeskuksesta. Onnistuneesta sähköisestä ajanvarauksesta tulee puhelimeen vahvistusviesti.

Torstaina 5.8.2021 järjestetään Walk in –rokotustapahtuma. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta Maskun terveyskeskukseen klo 14.00 – 20.00. Rokotukset ensisijaisesti 1.rokotteen saajille.

Huomioi nämä saapuessasi:

  • ota mukaan henkilöllisyystodistus
  • käytäthän maskia
  • huolehdi riittävästä turvavälistä
  • rokotuksia on 80 henkilölle ilman ajanvarausta

Lasten ja nuorten rokotukset

Tällä hetkellä rokotuksia annetaan kaikille 16-vuotta täyttäneille ja 12-15-vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Riskiryhmien määrittelystä vastaa THL.

Alaikäinen voi itse päättää koronarokotteen ottamisesta, jos rokotuksen antava terveydenhuollon ammattilainen katsoo, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsenäiselle päätöksenteolle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. 

Jos nuori ei ole kykenevä tai halukas päättämään rokotuksestaan itse, rokottamiseen kysytään suostumusta huoltajilta. Jos nuorella on useampi kuin yksi huoltaja, suostumus tarvitaan kaikilta huoltajilta. Tätä varten pyydämme täyttämään oheisen suostumuslomakkeen ja tulemaan sen kanssa rokotukseen.

Lisää tietoa nuorten koronarokotuksista: Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista - Infektiotaudit ja rokotukset - THL

Huomioitavaa ajanvarauksessa

Rokotuksia annetaan sekä Maskun että Mynämäen terveyskeskuksissa. Jos sähköisessä ajanvarauksessa ei näy aikoja ensimmäiseen valitsemaanne terveyskeskukseen, tarkastakaa myös toisen tk:n tilanne. Rokotuksiin voi tulla keskusten pääovista. Rokotusaikoja voi varata myös arki-iltoihin.

Rokotusaikaa ei saa varattua puhelimitse muista Akselin puhelinnumeroista.

Maskun terveyskeskuksen osoite on Ruutontie 2-4, 21250 Masku.

Mynämäen uuden terveyskeskuksen osoite on Kuivelantie 10, 23100 Mynämäki.

Toivomme että perutte varaamanne rokotusajan, mikäli ette pääse tulemaan. Peruuttamattomat poisjäännit hidastavat rokotusten edistymistä.

Koronarokotteen toinen annos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä pistoksesta. Pitäkää ystävällisesti tämä mielessä suunnitellessanne kesän menoja. Tehosterokotteen aikaa ei voi toistaiseksi vaihtaa sähköisessä ajanvarauksessa, vaan ainoastaan puhelimitse.

Akselin alueella on mahdollista lyhentää annosväliä 8 viikkoon. Halutessanne aikaistaa tehosterokotetta, voitte soittaa koronarokotusten ajanvarausnumeroon. Annosvälin lyhentäminen voidaan tehdä, jos rokotteita on jäljellä ykkösrokotteen saajien jälkeen.

 

Omakannan koronarokotustodistukset

Kansallinen koronarokotustodistus on otettu käyttöön 26.5.2021. Tämä koskee myös Akselissa annettuja rokotteita. Alkuvuoden rokotustietoja siirretään Omakanta-palveluun takautuvasti, joten todistukset eivät vielä näy kaikille rokotetuille. Omakannan rokotustodistuksen saavat kaikki rokotetut joilla on suomalainen henkilötunnus.

Jatkossa tavoitteena on että todistus tulee Omakantaan viiden päivän sisällä rokotuksesta.

Toisen täysi-ikäisen henkilön voi valtuuttaa asioimaan puolestaan Omakannassa, jos sitä ei voi käyttää itse.

Koronarokotustodistuksessa lukee mitä rokotteita sen haltija on saanut. Todistus tulee jo ensimmäisestä rokotuksesta.

Todistus näyttää tältä (mallikuva).

Todistuksen saa nähtäville näin:

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Tarkista, onko sinulla koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.

Heinäkuussa on tullut käyttöön EU:n yhteinen koronatodistus. Se sisältää todistuksen rokotuksista, todistuksen koronatestin tuloksesta ja todistuksen sairastetusta koronavirustaudista. Nämä kaikki kolme todistusta tulevat käyttöön yhtä aikaa ja nekin saa Omakannasta.

Jos rokotustodistusta ei vielä näy, sen tuloa voi odottaa kaikessa rauhassa. Jos tarvitsette jonkinlaisen rokotustodistuksen ennen tätä, tällä hetkellä ja jatkossakin on mahdollista saada paperinen todistus koronarokotuksesta terveyskeskuksesta. Tämä todistus ei ole kuitenkaan sama asia kuin EU:n koronatodistus, jossa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätietoa koronarokotustodistuksesta:

www.kanta.fi

Usein kysyttyä koronarokotustodistuksesta

Euroopan unionin sivu matkasuunnitelmia varten

 

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Koronarokotusten ajanvaraus

- kaikille 12 vuotta täyttäneille Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kuntalaisille

puh. 02 6510 2114

Avoinna arkisin maanantaiaamusta keskiviikkoon klo 8.00 alkaen siihen asti kuin annettavia rokotusaikoja riittää.

Mikäli järjestelmä ilmoittaa että teille soitetaan takaisin, voitte sulkea puhelun ja jäädä odottamaan soittoa.

Ajan voi varata myös sähköisesti verkkopankkitunnuksilla Akselin sivuilta.

Tarkemmat ajanvarausohjeet löytyvät täältä.