Jump to main content
Akseli section image

Koronapassin voi tulostaa Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten toimipisteillä

25.11.2021

Ns. koronapasseihin liittyviä pyyntöjä on tullut runsaasti terveyskeskuksiin, mikä on aiheuttanut ruuhkaa.

Jos tiedätte tarvitsevanne koronatodistusta, tarkistakaa hyvissä ajoin onko todistuksenne saatavilla Omakannasta. Mikäli olette käyneet rokotuksessa mutta todistusta ei näy, ottakaa yhteyttä terveyskeskukseen numeroon 02 447 7500. Omakannasta saatavaa todistusta voi näyttää mm. kännykän ruudulta, kun koronapassia kysytään.

Rokotuskirjausten korjauksia tehdään mahdollisuuksien mukaan. Tietojen siirto ja todistukseksi muodostuminen Omakannassa vie kuitenkin aikansa. Saman päivän tai huomisen aikana todistus ei todennäköisesti valmistu.

https://www.kanta.fi/koronapassi

Paperinen koronapassi

Huomaattehan, että koronapassia ei ole pakko tulostaa, vaan esimerkiksi älypuhelimen ruudulta näytettävä sähköinen tiedosto riittää.

Omakannasta voi kuitenkin myös tulostaa paperisen version koronatodistuksesta. Mikäli teillä on mahdollisuus käyttää Omakantaa, mutta ei keinoa tulostaa paperista versiota, toivomme että käytätte tarvittaessa sähköistä versiota tai pyydätte apua esimerkiksi sukulaiselta.

Tulostettujen todistusten suuren kysynnän vuoksi Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kunnat tarjoavat nyt mahdollisuuksia tulostaa todistus Omakannasta.

Alla olevista linkeistä näette, mistä Omakannasta saatavan koronatodistuksen voi tulostaa eri kunnissa. Tämän todistuksen tulostamista varten tarvitaan verkkopankkitunnukset, joilla Omakantaan voi tunnistautua.

Koronapassin tulostaminen Maskun kunnassa

Koronapassin tulostaminen Mynämäen kunnassa

Koronapassin tulostaminen Nousiaisten kunnassa

Minä tai omaiseni ei voi käyttää Omakantaa, miten saan todistuksen?

Mikäli teillä ei ole lainkaan mahdollisuutta käyttää Omakantaa, voitte saada erillisen paperisen todistuksen terveyskeskuksesta. Tätä todistusta ei voi saada kuntien toimipisteestä, koska kyseessä on terveydenhuollon ammattilaisen laatima asiakirja. Kuntien kirjastoilta ym. voi tulostaa vain Omakannasta saatavan todistuksen.

Voitte pyytää tulostetta ajanvarausnumerosta 02 447 7500 tai terveyskeskusten neuvonnasta. Paperitulosteen voi saada viiden (5) arkipäivän kuluttua rokotuksesta. Todistuksen voi myös pyytää kotiin postitse.

Paperitulostetta voi pyytää myös omaisen puolesta, jos pyytäjä on merkitty omaisen potilastietoihin asianhoitajaksi.

Todistusten tulostus terveyskeskuksesta on ensisijaisesti tarkoitettu niille, jotka eivät voi käyttää Omakantaa.

Kysy lisää ja ota yhteyttä

Koronarokotusten ajanvaraus

- kaikille 12 vuotta täyttäneille Maskun, Mynämäen ja Nousiaisten kuntalaisille

puh. 02 6510 2114

Avoinna arkisin maanantaista torstaihin klo 8.00 alkaen.

Mikäli järjestelmä ilmoittaa että teille soitetaan takaisin, voitte sulkea puhelun ja jäädä odottamaan soittoa.

Ajan voi varata myös sähköisesti verkkopankkitunnuksilla Akselin sivuilta.

Tarkemmat ajanvarausohjeet löytyvät täältä.