Jump to main content
Akseli section image

Ajanvaraus koronarokotuksille aukeaa maanantaina 15.2.2021.

11.2.2021

Rokotusajan voivat varata yli 80-vuotiaat ja 18-69-vuotiaat THL:n mukaiseen riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt. Tähän ryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila; elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin II diabetes, Downin oireyhtymä (aikuiset). Lisätietoja riskiryhmistä löytyy THL:n nettisivuilta. Yli 80-vuotiaita kuntalaisia rokotetaan Pfizeri-BioNtechin rokotteella ja riskiryhmäläisiä Astra-Zenecan rokotteella.

Ajanvaraus yli 80-vuotiaille on mahdollista tehdä puhelimitse tai sähköisesti Akselin nettisivuilta. Riskiryhmäläisten rokotusajanvaraus on tällä hetkellä mahdollista vain puhelimitse.

Rokotusajan voi varata vain numerosta 02 65102114 ma 15.2.2021 klo 8.00 alkaen. Rokotusajanvaraukset sekä puhelinasiointi että sähköinen asiointi ovat avoinna, kunnes koko viikon rokoteajat on annettu.

Ajanvarausjärjestelmät avataan kunkin viikon alussa, jolloin on tiedossa annettavien rokotteiden määrä. Tällä hetkellä kuntayhtymään saapuvat erät ovat pieniä ja vaihtelevat viikoittain. Jatkossa rokotukset laajenevat yli 70-vuotiaisiin heti kun yli 80-vuotiaat on rokotettu. Ajankohtaan vaikuttaa saapuvien rokotteiden määrä. Tästä tiedotetaan erikseen heti kun se on mahdollista.

Annetut rokotteet

Kuluvalla viikolla on aloitettu yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokottaminen. Akselista on soitettu kaikkein iäkkäimmille kuntalaisille jokaisen jäsenkunnan alueelta. Heille varattiin tälle viikolle rokotusaikoja 48. Soittamista iäkkäille kuntalaisille jatketaan. Lisäksi tämän viikon aikana on saatu valmiiksi myös iäkkäiden ympärivuorokautisten yksiköiden asukkaiden ensimmäiset rokotukset.

Akselissa on annettu kaikkiaan 763 rokotetta. Tammikuussa rokotuksia annettiin 446 ja helmikuussa rokotuksia on annettu 11.2 mennessä 317.