Suun terveydenhuolto

Ajanvaraus


ma-pe 8.00-15.30
puh. (02) 447 7700 (takaisinsoittojärjestelmä)
Säryt mielellään klo 8-10.00,
muu ajanvaraus klo 10 jälkeen

Hoitoon kutsutaan alle 18 v., jolle tarkastus ja hoito maksuton

Hammaslääkäripäivystys

Perusturvakuntayhtymä Akseli huolehtii oman alueensa asukkaiden hammashoidon päivystyspalvelujen järjestämisestä arkisin klo 8.00–16.00. 

Päivystys on tarkoitettu välttämätöntä kiireellistä hampaiden ja suun hoitoa tarvitseville potilaille. Hoitoon ottamisen kriteereitä ovat mm. voimakkaat hampaiston ja suun alueen särkytilat, äkilliset turvotukset ja tulehdukset, suun alueen vammat ja tapaturmat sekä hammashoitotoimenpiteiden jälkeiset komplikaatiot kuten verenvuoto. Päivystysasiat hoidetaan päivystävällä vastaanotolla. Päivystysvuoro vaihtuu päivittäin eri hoitoloihin.

Muina aikoina päivystys tapahtuu T-sairaalan yhteispäivystyksessä, osoitteessa Savitehtaankatu 1, Turku. 

Päivystykseen hakeudutaan tekemällä ajanvaraus puhelimella samana päivänä arkisin klo 15.30–18.00 ja lauantaisin, sunnuntaisin sekä arkipyhinä klo 9.00–11.00. Ajanvarauspuhelin 02 3131 564. Muina aikoina virka-ajan ulkopuolella saa äkillisiin vaivoihin neuvontaa ja hoitoonohjausta T-sairaalan päivystyksen puhelinneuvonnasta 02 313 8800. 

T-sairaalan hammaslääkäripäivystys on tarkoitettu välttämätöntä kiireellistä hampaiden ja suun hoitoa tarvitseville. Hoitoon ottamisen kriteereitä ovat mm. voimakkaat hampaiston ja suun alueen särkytilat, äkilliset turvotukset ja tulehdukset sekä hampaiston, suun limakalvojen ja leukojen vammat ja tapaturmat.Myös hammas- ja suusairauksiin liittyvät yleisoireet (esim. kuumeilu) ja hammashoitotoimenpiteiden jälkeiset komplikaatiot (esim. verenvuoto) ovat selkeitä aiheita päivystysvastaanotolle hakeutumiselle.

Potilaat, jotka eivät täytä päivystyshoidon kriteerejä, ohjataan hoitoon muualle. Esimerkiksi tavanomainen hampaan tai paikan lohkeaminen ei edellytä päivystyksenä toteutettavaa hoitoa.

Hammaslääkäripäivystyksen puhelinnumero 02 3131 564
Yhteispäivystyksen neuvontapuhelin 02 313 8800
Osoite: Savitehtaankatu 1, Turku
www.vsshp.fi/fi/hammaspaivystys

Vastaava hammaslääkäri Päivi Antila, paivi.antila@soteakseli.fi
Vastaava suuhygienisti Laura Taalikka, laura.taalikka@soteakseli.fi